Intézményünkről

Intézményünkről

A Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Pitypang Utcai Óvoda Budapest II. kerületének egyik legszebb területén található, csendes, tisztalevegőjű környezetben a Pitypang Utcai Általános Iskola közvetlen szomszédságában.

Újszerű, modern óvodai épületünk optimális teret biztosít a gyermekek biztonságos óvodai életéhez. Az intézményben hat csoport működik. A csoportszobák 50 m2 alapterületűek, galériák tágítják a teret, belső felszereltségük esztétikus, korszerű, modern, színvonalas. Minden csoport előtt gumitéglával kirakott fedett terasz, és játszórész helyezkedik el, amelyen többek között csúszda, kosárpalánk és árnyékolóval ellátott homokozó található. Ez a terület jó lehetőséget biztosít a levegőzésre, mozgásra akkor is, ha kedvezőtlen időjárás miatt nem vehetjük igénybe a hatalmas területen (1000 m2) elhelyezkedő hátsó és alsó udvarunk lehetőségeit. A mozgásra nevelés másik színtere a 150 m2 alapterületű tornaterem, korszerű eszközökkel felszerelt szertárral.

A berendezési tárgyaknál a természetes anyagok dominálnak. Az esztétikus elrendezés és célszerű eszközkészlet jól szolgálja az óvoda funkcióit – egészségvédő, egészségfejlesztő, egészségnevelő; személyiségfejlesztő, szocializációs és nevelő tevékenységét; az óvodás gyermek testi – lelki szükségleteinek kielégítését. Az épület helyiségeinek berendezése segíti a környezetbarát szemléletmód, valamint az egészséges életmód megalapozását.
A gyermekek tárgyi környezetének kialakításánál figyelembe vesszük a fenntartható fejlődés szempontjait.
A környezeti nevelés hatékonyságát segíti elő „Madár barát óvoda” program, a „Zöld fal” plakátjai, mikroszkópok, nagyítók, bogárnézők, érzékelés-, észlelés- és gondolkodásfejlesztő játékok, gyermekek által is használt határozó könyvek ill. komposztáló edények.

Elsődleges nevelési szempontunk az egészséges életmódra nevelés, környezeti nevelés, melyet az intézmény minden dolgozója alapértéknek tekint.

Nyitvatartás: 6.00-18.00
A nevelési év: szeptember 1-től augusztus 31-ig tart.

Az óvoda egyéb szolgáltatásai, játékos fejlesztő tevékenységek:

  • gyermek jóga
  • néptánc
  • foci
  • játékos mozgásfejlesztés kézilabda elemekkel

 

Az intézmény vezetője Vasas Dezsőné
Az intézmény pszichológusa: Ványai Adrienn
Az intézmény gyógypedagógusa: Holovetz Judit
Az intézménybe kijáró logopédus: Ujfalussy Rita

Comments are closed.